Als u kiest voor een bezoek op de zeugenhouderij gaat u het volgende beleven:

Bij aankomst op het bedrijf worden jullie welkom geheten door de zeugenhouder ! Deze zal in grote lijnen vertellen wat jullie op het bedrijf te zien krijgen. Vervolgens gaan we met z'n allen de stal in.

Hier kunnen jullie het hele proces zien wat zich op het zeugenbedrijf afspeelt. Van het zeugen insemineren tot het moment dat de biggen geboren worden ! De kleine biggetjes kunnen vastgepakt worden en jullie kunnen zien hoe hard een biggetje kan groeien.

Er zal daarbij wat verteld worden over de manier van voeren , van zowel de zeugen als de biggen. Ook alle vragen over bijvoorbeeld waterverstrekking , klimaatbeheersing , afleidingsmaterialen , dierenwelzijn enz. kunnen besproken worden.

Na ongeveer 1,5 a 2 uur zullen we het bedrijf rond geweest zijn en weten jullie alles van de varkenshouderij. De laatste vragen zullen onder het genot van wat drinken beantwoord worden.

 

Al met al een interessante les voor iedereen om een reeel  beeld te krijgen van de varkenshouderij ! Bent u geinteresseerd  ?  Dan kunt u zich hier aanmelden !