Evert Jan van de Vis is legpluimveehouder in Voorthuizen. Samen met zijn vrouw en ouders heeft hij 72.000 kippen. Hij verkoopt de eieren zelf aan de supermarkt.

Hennen maken altijd geluid. Of ze nu scharrelen, eieren leggen of wat graankorrels wegpikken, de vrouwtjes blijven maar kakelen. 14 maanden lang houden ze ons pluimveebedrijf gezelschap met hun gekakel. Aan het eind van die periode heeft één hen meer dan 330 heerlijke, bruine scharreleieren gelegd.
 
De dames zijn zo slim dat zij hun eieren altijd op een vaste plek leggen; namelijk in het legnest. Hier kunnen zij naar hartenlust rondscharrelen op de grond, of even heerlijk rusten op de zitstokken. Als de avond valt, is het tijd om op stok te gaan. Wij helpen de meiden een handje door ze naar de zitstokken te sturen. Dit doen we met verlichting die in etappes uitgaat, waardoor de kippen hun slaapstok gaan opzoeken. Het is een fijn gezicht om het pluimvee van de ene kant van de stelling naar de andere te zien vliegen. Als pluimveehouder krijg je dan het idee dat de manier waarop je met de dieren omgaat, goed is.